2021-04-24
马湾嘅餐厅普遍定价都偏高少少,我就事前做咗一啲资料搜集,发现到呢间新开嘅餐厅比较吸引而且价钱合理!😎店嘅位置唔算难揾,喺珀丽湾临海广场2楼!我见好多人都系喺一楼食,可能唔知2楼有呢间cafe,我唔特登揾其实都唔知2楼有cafe🤭 一去到门口系见唔到招牌,系一间好低调嘅cafe😂店内面积都几大,有室外同室内用餐区,亦有开放式厨房&冲咖啡区域!店入面仲有个区域系卖颂钵、袋、手工啤酒&宠物零食!❤️ 青虾酱意粉 $88青虾酱本身已经无得输,迷人嘅虾酱&罗勒香气真系百吃不厌!配埋大虾算系稳阵嘅组合,大虾新鲜弹牙,一碟有5只!呢度嘅意粉分量唔算多,一个人嚟嘅话可能要叫多碟小食!好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)❤️ 卡邦尼意粉 $88一睇个样就知佢个做法几贴近传统做法,落蛋、cheese,唔落cream!蛋味好浓抢咗芝士味道,我个人觉得芝士再落多啲会更好😜 烟熏风干猪肉充满咸香,炸得好脆同结实!偶尔有一两粒炸过硬💁🏻♀️意粉煮得啱啱好,唔会太硬👌🏻好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)❤️ Espresso tonic $42Espresso tonic顾名思义就系espresso+tonic water+冰粒!
店入面仲有个区域系卖颂钵、袋、手工啤酒&宠物零食!
❤️ 青虾酱意粉 $88
呢度嘅意粉分量唔算多,一个人嚟嘅话可能要叫多碟小食!
好食度:⭐️⭐️⭐️✨ (3.5/5)
❤️ 卡邦尼意粉 $88
好食度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
❤️ Espresso tonic $42
好适合依家回暖嘅天气饮!好清爽😛
好饮度:⭐️⭐️⭐️ (3/5)
餐厅推荐度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
最印象深刻系估唔到喺小店都食到唔落cream嘅carbonara,令我几出乎预料!睇得出系几有诚意同热诚👏🏻