讲起马湾,你会谂起咩?挪亚方舟?青马大桥?但原来啲村屋有一间唔起眼嘅土耳其小店,热沙咖啡好有特色(利申无玩),个甜品都好啱打卡!.1️⃣土耳其烤鸡半只($178)虽然店员极力推介呢个,话系土耳其特式菜,但我觉得一般🥲有沙律有烤鸡,下面仲有饭。沙律系新鲜嘅,正常西餐厅发挥🥗个鸡就只可以话期望过高🐔只系正常,鸡唔系烤得特别皮香肉嫩,而且亦唔系好热辣辣,所以同普通西餐厅嘅烤鸡无乜分别。.2️⃣Künefe Cake土耳其地道小麦蛋糕($+88)少贵🥲但我觉得一场嚟到系要试嘅!面积都有6吋蛋糕咁大,底层系啲类似麦丝脆脆饼咁,上面就系云呢拿雪糕🍦想讲佢下面个脆饼暖暖地系可以拉丝!食落有种淡淡好舒服嘅甜味,唔系死甜,而个烟韧又脆脆嘅口感会令人食唔停。配埋冻嘅云呢拿雪糕系好夹。.性价比:🌕🌕🌘🌑🌑美味度:🌕🌕🌕🌖🌑独特性:🌕🌕🌕🌕🌗
1️⃣土耳其烤鸡半只($178)
2️⃣Künefe Cake土耳其地道小麦蛋糕($+88)
性价比:🌕🌕🌘🌑🌑
美味度:🌕🌕🌕🌖🌑