喺平日嘅日子,入到去马湾,一定朝圣下 近期人气爆灯嘅伪日本之旅,米九十日式cafe 攻略: 可以早一日透过 whatsapp,book 位🤫 去到就完全唔使等位门口嘅装修已经系好日式设计可以疯狂打卡店内环境用咗木系嘅设计,好有日本小店cafe嘅感觉, 系冇得飞日本嘅时候, 止一止瘾, 当去个伪日本旅行 丸久小山园宇治抹茶拿铁 ($48)日式黑芝麻拿铁 ($45)喺ig见到好多人都叫呢两款饮品嚟打卡,狂推这里的抹茶说🍵, 所以本身都几有期待抹茶拿铁闻起来有好重海苔香气,尝到茶同奶混合得几和谐,入口顺滑,可惜既系奶的比例太多,盖过茶浓和苦涩🤔希望茶味会再浓d,而日式黑芝麻拿铁有点普通, 奶嘅比例都比较多,普普通通白酒奶油炖鸡配长通粉 $110味道系熟悉的卡邦尼味道,creamy 浓郁的汁加上长通粉, 而鸡肉都嫩滑系唔会伏的组合配搭米九十会每月更新餐单天妇罗餐都几值得推荐👍份量都几多下👍🏻 有杂菌、沙律菜、乌冬、天妇罗,天妇罗即炸,所以都好脆卜卜,天妇罗和牛都系第一次食, 炸粉唔会过厚,松脆和牛 炸完都唔会过老过硬,几好食。而炸蚝就一d都唔腥, 炸得又松脆,系水准之作总括而言去到马湾,望住个

门口嘅装修已经系好日式设计可以疯狂打卡

日本芝麻拿铁。 丸久小山园宇治抹茶拿铁

丸久小山园宇治抹茶拿铁 ($48)
日式黑芝麻拿铁 ($45)

白酒奶油炖鸡配长通粉

白酒奶油炖鸡配长通粉 $110

系唔会伏的组合配搭

杂锦天妇罗佩汤乌冬

米九十会每月更新餐单
天妇罗餐都几值得推荐👍
份量都几多下👍🏻
有杂菌、沙律菜、乌冬、天妇罗,
天妇罗即炸,所以都好脆卜卜,
天妇罗和牛都系第一次食,
炸粉唔会过厚,松脆
和牛 炸完都唔会过老过硬,几好食。

而炸蚝就一d都唔腥, 炸得又松脆,系水准之作

总括而言
去到马湾,望住个海已经有渡假嘅感觉,再去埋米九十cafe,去一趟伪日本之旅,放松下,打下卡,

白酒奶油炖鸡配长通粉
杂锦天妇罗佩汤乌冬