2023-09-18
今日入马湾玩,去埋沙滩玩同打卡,夜晚想食泰国菜,便试下这间泰国餐厅,方便易揾*泰抵食二人餐$348 包白饭两碗*冬荫功汤好耐无饮, 所以想试下, 佢系放喺个火炉上边,下面点火, 可以保温, 热辣辣,饮汤一定要热先好饮, 汤底酸辣味道适中,仲有冬阴功海鲜汤味;其他配料有虾, 起码有5只, 弹牙, 蕃茄仔、野菌、香茅 等, 材料丰富*无骨海南鸡(例)鸡肉都几软滑, 份量都唔小, 提供埋酸酸地小小辣的酱汁, 点埋一齐食会好啲*咸肉炒芥兰芥兰菜颜色嫩绿, 新鲜爽脆,用咸肉黎炒,好惹味,咸肉本身够晒咸香和有镬气*盐烧鲫鱼 另加$68即叫即烧,需时30分钟照烧而成,放埋芫茜香茅香料一齐烧, 泰菜特色, 鱼皮烧到好香, 容易揭开, 鱼肉很香, 肉嫩汁鲜, 很香口, 点埋生虾汁好味*椰青,好清甜,又解渴, 除咗饮清甜椰子水, 可以食埋椰子肉, 满足咬口, 我至爱
*泰抵食二人餐$348 包白饭两碗
*冬荫功汤
*无骨海南鸡(例)
*咸肉炒芥兰
*盐烧鲫鱼 另加$68