食惯咗市区嘅餐厅,今日想放松一下心情就嚟到马湾揾食!嚟得马湾梗系想望住个青马大桥嘅靓景,一路食饭。😋 呢度都有好多西餐厅,我就是但行咗间最近沙滩嘅德国西餐厅嚟食,平日嚟马湾,四周围都唔算多人,我同朋友可以享受住呢个宁静嘅环境食饭,好舒服!🎄呢间餐厅嘅布置好有德国传统餐厅嘅味道,适逢圣诞节去,餐厅里便已经布置晒好多圣诞装饰,打卡一流!🇩🇪头盘-德国香肠盘$95头盘梗系要试佢哋带有德国特色嘅菜式啦,呢个拼盘有四款唔同嘅德国烤香肠,全部嘅味道都好浓,啱晒重口味嘅我!😋🥩安格斯西冷扒拼薯条 $305未食块扒之前就先偷食咗几条薯条,薯条炸得好香脆,餐厅系用原个薯仔切成一条条再炸薯条,所以薯味好香浓😝 。块西冷扒肉质嫩滑,配上红酒烧汁,两者好match!🍝芝士焗肉酱意粉 $108要值得一赞芝士焗肉酱意粉嘅肉酱系用新鲜牛肉煮成,牛肉酱系肉酱意粉嘅精髓,芝士亦都好到位,配搭得好好!

头盘-德国香肠盘

🇩🇪头盘-德国香肠盘$95