2022-06-01
又系时候奖励自己🤓 亲民价之omakase😆因为无book枱所以无得坐bar枱🥲 坐bar枱感觉会正好多😛 佢有一粒遇到水膨胀嘅毛巾,毛巾系用嚟俾大家「捽手指」,为免上一件寿司的味道残留在手指上,影响下一道的味道,通常都建议大家用湿毛巾「捽一捽」作清洁🧽 呢个位做得几贴心❤️ 佢有5个level嘅omakase menu,我叫咗竜-$680,系第二𠮶价位😋 第五个价位就$1580,level越高就越多嘢食🥰 仲有个secret menu,$1880要提前book架😎7个食物次序茶碗蒸➡️4款刺身➡️热食(螺)➡️6件寿司➡️迷你丼➡️汤➡️甜品Omakase最好就系已经帮你「调好味」基本上都唔洗再额外蘸任何豉油😗 包括刺身都系😍 店员好贴心咁同我哋讲食嘅次序,由淡味的白身鱼开始食起,从淡到浓系最唔影响到鱼的味道😋特别要推介嘅刺身系中拖罗,入口即融😛 佢𠮶螺都好特别,除咗酱汁调校得好,佢𠮶螺嘅头段都食得,所以撩咗肉出嚟可以成旧食🥰 到寿司就系第三旧嘅马粪海胆,好鲜甜🤤 同埋第四旧嘅右口鱼,佢下面系普通右口鱼,上面系炙烧鱼边,食落好有层次🥹
7个食物次序