2023-09-23 445 浏览
旺角东站落到地面往何文田个边行大约5分钟就到其实何文田呢边人少啲,但都有唔少正野食,eg 附近有间食扒仲有任食薯条,但今次我就试居酒屋,因为见到有马粪海胆和牛煲仔饭,真系第到无见过。串烧类汁烧猪肋条:猪肋条烧完都仲好软熟,面有啲烧汁,好味。烧味噌五花腩:油花分布均匀,烧完唔会变干,味噌酱汁令到有加分。烧牛舌:牛舌肉质细嫩,经过烧烤后,表面少少香,内部保持著嫩滑的口感。烧鸡皮饺子:以烧鸡皮包住饺子馅料,烧鸡皮的外皮酥脆,内里带有丰富的鸡肉香气。口感和风味都唔错。清酒煮蚬锅:清酒的香气和味道能够提升蚬的鲜甜味道,蚬无沙,好甜,性价比高。马粪海胆和牛煲仔饭:黎既主要目的!上到枱店员会帮同问要唔要饭焦。煮同马粪海胆和牛肉,并以煲仔饭的形式呈现。马粪海胆是一种高级的海鲜,具有浓郁的鲜味和奶油般的口感,点估到海胆会捞到煲仔饭,仲要好食既,海胆好好食,好creamy,有海胆个下真系好食好多,多啲海胆就好啦。杂锦天妇罗:皮薄既天妇罗,唔错。唐扬帆立贝:即系平时既炸鸡软骨,几好既小食。总结款式比想像中多,每样都唔错,海胆牛肉煲仔饭,有惊喜,几特别,但少少贵。
旺角东站落到地面往何文田个边行大约5分钟就到
串烧类
汁烧猪肋条:猪肋条烧完都仲好软熟,面有啲烧汁,好味。

杂锦天妇罗:皮薄既天妇罗,唔错。

唐扬帆立贝:即系平时既炸鸡软骨,几好既小食。

总结
  • 马粪海胆牛肉煲仔饭