2020-05-12
今日经过沙田见到呢间主打糕点嘅小店,有各式各样传统糕点,仲有我最爱ge马蹄糕,就买咗几件黎试下👀顺便买支豆浆解渴,因为天气实在太热啦😅呢度嘅豆浆真系好重豆香,入口好香浓。值得一赞ge系有少糖同无糖两款选择,因为我妈咪唔可以食得太甜ge野,所以就买咗一支无糖ge豆浆俾佢~ 就算无糖都唔会淡茂茂,豆味仲更加突出左tim!马蹄糕一直都系我最爱!以前细细个去酒楼嘅时候成日都要嗌一份黎食😄清心斋ge马蹄糕入口清香,马蹄好爽口,兼且无加任何香精,好健康咁。红枣糕同砵仔糕都唔错,两款嘅口感都好烟靭,尤其系红枣糕,红枣味道香浓,但系又唔会有好假个种甜味,食落系感觉舒服ge味道。而砵仔糕有好多粒红豆,食落几Q弹,口感唔错😆亦都唔会太甜!希望迟啲可以出埋白色嘅砵仔糕,呢个系我儿时回忆黎😄我觉得呢一间ge豆类制品都几有水准,嚟紧都会继续支持小店!