2023-08-21
由大围一路踏车去到乌溪沙,踏到肚饿,苦恼美食沙漠马鞍山有乜好食之际,见到迎海荟有间拥有落地大玻璃,环境以木系为主嘅cafe!真系久旱逢甘雨!呢间文青系café,楼底非常高,墙上有D七彩壁画,好彩既话重有机会坐到坐地榻榻米座位,如果想「食环境」,呢间cafe会系好唔错既选择。黑糖珍珠牛乳 $45 🤩🤩🤩🤩🤩呢次选择热饮,一放上枱就闻到好香浓浓乳香,饮落质感幼滑,另加烟烟韧韧嘅黑糖珍珠,口感一流。和风蛋汉堡定食 $78 🤩🤩🤩🤩半熟蛋放系和风汉堡上面,蛋既火喉控制得几好,唔会太熟,等我可以将蛋黄捞埋饭。 另外,和风汉堡配埋再特制,有少少甜既酱汁,几特别既口感。不过对我呢D食肉兽黎讲,最正就系呢块汉堡都几厚。听讲系呢间cafe Top 3 热门既定食。红酒味哙牛肋定食 $85 🤩🤩🤩🤩🤩味道都几浓郁,牛肋条入哂红酒味,用黎𩠌饭真系一流。当然,主角牛肋条入味得黎又易咬,唔会变咗擦子胶咁太韧,都算物有所值。
黑糖珍珠牛乳 $45 🤩🤩🤩🤩🤩
和风蛋汉堡定食 $78 🤩🤩🤩🤩