2018-07-09 1115 浏览
阿姨嚟探我哋,因为佢系食素嘅,所以今晚请佢去大自然素食开餐。前一日佢同朋友食过另一间大自然分店,因为材料吾靓,所以阿姨本来都麻麻地食呢间,不过马鞍山呢间嘅质素我地食过几次都吾错,最终都系说服左佢坐低啦。今晚叫咗个五个𩠌,无失望 : 水蜜桃黑松露焗饭 --- 呢个好好味,平日我老婆减肥唔食饭,今晚都食咗三碗。黑松露好香,配埋芝士简直无敌,水蜜桃酸酸甜甜,更加开胃。(如果啲水蜜桃可以去埋皮就更好啦)法式牛油果焗多士 --- 好欣赏佢嘅cheese。喺素食馆都可以食到拉丝嘅芝士多士,都真系唔讲得笑。冻豆腐 --- 味道正常,肉松&酱油既味道同豆腐好夹。叉烧皇 --- 煮得唔错,个叉烧都几叉烧,有菜心垫底,好睇又好味。黑椒金钱扒 --- 嗱嗱嗱,叫呢碟菜就完全可以明白乜嘢叫做图片只供参考啦。。。 图片入面块金钱扒手掌咁大,但系实际上呢, 系一堆比五蚊大 DD 嘅猴头菇。。。 不过,味道系ok嘅。

今晚叫咗个五个𩠌,无失望 :

水蜜桃黑松露焗饭

法式牛油果焗多士

冻豆腐 --- 味道正常,肉松&酱油既味道同豆腐好夹。
霸王西施 (冻豆腐)

蜜汁叉烧皇

黑椒金钱扒
题外话/补充资料: 7点前埋单走人有8折~
2018-07-08
水蜜桃黑松露焗饭