2023-08-19
估唔到马鞍山都有一间咁地道嘅韩国菜,侍应有韩国人,感觉更加地道。平日去夜晚都满座,小店真系唔嘢少。餐牌有炸鸡🍗、pizza🍕 各式韩国食品都有,选择都有好多,我哋叫咗几样嘢,当然唔少得炸鸡。仲叫咗牛仔骨、水冷面。▶️五味炸鸡$239呢个炸鸡有五款味道一次过可以试多款口味有双重芝士味、甜辣味、原味、蜜糖芥末味、洋葱蛋黄味。用一个盒装住又靓又整齐。新鲜炸起冇得输,只只味都好食😋双重芝士味,芝士味非常浓郁,面上充满芝士粉。甜辣味唔会太辣,甜甜地啱晒香港人嘅口味。原味炸鸡食得出即炸酥脆,鸡肉嫩滑。蜜糖芥末味甜甜地我钟意食。洋葱蛋黄味估唔到洋葱味咁香。▶️铁板牛仔骨$158加配泡菜$38铁板牛仔骨够晒热辣辣,而且牛仔骨肉质够腍,牛仔骨味道甜甜地分量又够多,真系好抵食!另外加咗泡菜更加开胃。▶️韩式水冷面$78韩式水冷面面质烟烟韧韧,冻冻地夏天食好爽,而且仲有蛋等等配菜。▶️饮品,叫咗提子汁🍇 、桃汁 $15@小店座位唔算多,所以较容易坐满。早啲去就唔使等位,晏少少就要等一阵喇。马鞍山区值得一试。
▶️五味炸鸡$239
呢个炸鸡有五款味道一次过可以试多款口味有双重芝士味、甜辣味、原味、蜜糖芥末味、洋葱蛋黄味。用一个盒装住又靓又整齐。 新鲜炸起冇得输,只只味都好食😋双重芝士味,芝士味非常浓郁,面上充满芝士粉。甜辣味唔会太辣,甜甜地啱晒香港人嘅口味。 原味 炸鸡食得出即炸酥脆,鸡肉嫩滑。蜜糖芥末味甜甜地我钟意食。洋葱蛋黄味估唔到洋葱味咁香。
▶️铁板牛仔骨$158加配泡菜$38
▶️韩式水冷面$78