2024-04-20
久久未有到马鞍山觅食👀今次发掘到间性价比高嘅日式居酒屋,餐厅更有多款特色料理供应💥难怪晚市时段瞬间便座无虚席😍🍜火炙三文鱼冷面($88)冷面配搭秘制胡麻酱汁,味道清新非常开胃👍🏻附有三文鱼、蟹柳、蟹籽、青瓜及玉子作配菜,食完相当满足✨🍚吞拿鱼酱油渍饭($96)新鲜吞拿鱼以酱油腌制,入口鱼味浓郁鲜甜,份量亦绝不欺场🐟配以醋饭我相当有饱肚感,诚意推介✅🫔牛油果三文鱼米纸卷($80/6件)米纸卷系餐厅嘅招牌之一😽烟韧嘅米纸卷包裹住软腍嘅牛油果🥑同鲜美嘅三文鱼,口感层次相当丰富💋🍣帆立贝火炙寿司($48/2件)火炙寿司系另一主打系列🫶🏻帆立贝肥美嫩滑带微微焦香,口感独特满有风味🙆🏻♀️🔥左口鱼裙边火炙寿司($45/2件)火炙过后嘅左口鱼肉质鲜美,入口脂香满溢💫配搭少量辣萝卜蓉调味,食落更觉浓郁甘香👏🏻🐥软骨鸡肉棒($48/2串)混合鸡肉与鸡软骨嘅软骨鸡肉棒嚼劲十足,伴以月见沾酱更添美味🥳🐽塩渍猪蹄肉($48/2串)塩渍后嘅猪蹄肉口感恰到好处,鲜甜软嫩中带点嚼劲及弹性,值得一试📣🐠烧多春鱼($48)多春鱼烧得金黄酥脆,香口惹味💁🏻♀️咬开更品尝到鱼籽嘅咸鲜,佐酒一流!🍾大岭3粒米秋季限定日本酒,
🍜火炙三文鱼冷面($88)
🍚吞拿鱼酱油渍饭($96)
🫔牛油果三文鱼米纸卷($80/6件)
🍣帆立贝火炙寿司($48/2件)
🔥左口鱼裙边火炙寿司($45/2件)
🐥软骨鸡肉棒($48/2串)
🐽塩渍猪蹄肉($48/2串)
🐠烧多春鱼($48)
🍾大岭3粒米
秋季限定日本酒,入口带清香浓郁果味🍎酒体圆润柔和,令人满有惊喜💖