2022-02-17
甜匠芒果千层拿破仑玉桂苹果金宝桂圆白雪 桂花爱玉价钱💲: $48/ $50/ $48好味程度😋: 4/5服务🍴: 3.7/5环境🗾: 3.4/5 (得好小枱)性价比🥢: 3.4/5回头率😚: 3.7/5-上几篇介绍过马鞍山的平民高质烧味茶餐厅,今次就讲下系附近的甜品店,都系马鞍山颇出名的小店来,入面得几张枱,上次星期日晚去都等左多过30分钟🧐 证明美食沙漠几需要一间甜品店。-✅芒果千层拿破仑。正常发挥的一道: 拿破仑松化酥脆,一吉就会散的蓬松度。舖左的吉士唔会好甜,🥭清甜,唔洗吕宋芒个D的感觉,但一啲都唔酸😌 加埋新鲜的芒果汁,成件事更加芒果😂 旁边仲有旧芒果雪芭,天然的芒果味,真材实料的感觉🥰-✅玉桂苹果金宝。铁pan上碟,确保可以保持温度😬 下面系切粒的肉桂粉苹果,味道好淋甜,而苹果同肉桂绝对系perfect match!上面的金宝碎碎好多,充满牛油香,带脆脆口感。最顶仲有一球云尼拿雪糕,雪到号冰,唔会好易溶,捞埋一齐食就会有冰火交融的感觉啦😝 呢个甜品要好食,最紧要够热,呢到就做到啦😆-✅✅桂圆白雪 桂花爱玉。呢个最惊喜!底下的桂花爱玉好清新,滑嘟嘟🤓 有烟韧的小丸子系爱玉中增加
芒果千层拿破仑
玉桂苹果金宝
桂圆白雪 桂花爱玉
价钱💲: $48/ $50/ $48
好味程度😋: 4/5
服务🍴: 3.7/5
环境🗾: 3.4/5 (得好小枱)
性价比🥢: 3.4/5
回头率😚: 3.7/5
✅✅桂圆白雪 桂花爱玉。呢个最惊喜!底下的桂花爱玉好清新,滑嘟嘟🤓 有烟韧的小丸子系爱玉中增加咬口。桂圆都帮呢个清清地的糖水加D甜味的点缀😍 另外仲有一球🥥雪糕,呢个雪糕食得出唔系买返来个D,冰感比较重,不过我就食唔出椰子味🤨 似普通牛奶雪糕咁。但成碗我都好中意,甜度唔高,感觉清新😋
系马鞍山有呢个质素的小甜品店应该好难得,整体味道ok既,但价钱一啲都唔平,绝对拍得上出面的价,同埋份量都比较少。但如果住呢区嘅话都可以试吓😉
同区美食🍧: #piggyfoodiein马鞍山