马鞍山呢个食品沙漠终于有间好野你问我: 有无得同中环某D日本串烧店比 (真。日本人烧) 比  - of course not dude. 但马鞍山 + 呢个价钱 >> 非常好汁烧猪大肠- 呢个好好味,份量无厄你钱+酱汁好match特长鸡皮串 - 特长意思系比两条你,所以你唔洗拎黎打卡因为无乜震惊感- 味道几好同出面差唔多月见免治鸡肉软骨棒 - 无出面咁大份 (但出面系$60-&70一串,呢到droo卖$28你仲想点)- 蛋汁冇出面日本串烧咁浓 厚切牛舌- 呢个不得了。好食到傻。一定要嗌川烧五花腩- 一样好食到傻- Style系似内地野味串烧,唔系日本style净盐烧。所以it's a nice change + 唔会咁闷烧饭团 (三文鱼)- 误会太干但唔系话一定要食。如果你系𠮶D有饭落肚先会饱嘅人你可以嗌,唔会伏鸡泡鱼干- 又系好好味,一定要嗌- To 老板: 下次送外卖可以加多少少沙律酱....烧芝士豆卜- 外面烧得好脆- 芝士一食就知系平时卡夫芝士一块块。但我理解香港买芝士好贵,你卖得呢个价钱我就唔应该要expect你比D咩高级brie cheese/mozerel
马鞍山呢个食品沙漠终于有间好野

汁烧猪大肠
- 呢个好好味,份量无厄你钱+酱汁好match

特长鸡皮串
- 特长意思系比两条你,所以你唔洗拎黎打卡因为无乜震惊感
- 味道几好同出面差唔多

月见免治鸡肉软骨棒
- 蛋汁冇出面日本串烧咁浓

厚切牛舌
- 呢个不得了。好食到傻。一定要嗌

川烧五花腩
- 一样好食到傻

烧饭团 (三文鱼)

鸡泡鱼干
- 又系好好味,一定要嗌
- To 老板: 下次送外卖可以加多少少沙律酱....

烧芝士豆卜
- 外面烧得好脆
- 芝士一食就知系平时卡夫芝士一块块。但我理解香港买芝士好贵,你卖得呢个价钱我就唔应该要expect你比D咩高级brie cheese/mozerella
- 平时出面食串烧豆腐最大问题系D盐唔入味+唔够脆。呢个有芝士嘅咸味令到佢好好食。
- 呢个都系要试

个人认为睇一间串烧舖有无诚意做生意就系睇佢
1) 免治鸡肉棒
2) 厚切牛舌
3) 烧豆腐
呢间鸡肉棒佢无出面咁满足但卖得平,我唔会拗。但佢牛舌真心好食, 豆腐烧得好食我下次一定再帮亲

外卖盒唔系发泡胶 << 呢个好重要,你谂下你平时嗌外卖饭盒D热力散播令到入面有水蒸汽...你话食饭就无乜所谓姐。但串烧你整湿左就差好多。所以我唔知系餐厅有意定无意啦,但就系呢D少少野令我对佢好满足

好老实讲,我系叫droo外卖所以送得上嚟一定冻左&硬左无咁好食, 但我当然唔会因为呢个因素而话佢差啦,对餐厅唔公平

题外话/补充资料: 鸡泡鱼干 - 又系好好味,一定要嗌 - To 老板: 下次送外卖可以加多少少沙律酱.... 我几年前读中大有晚坐van返屋企听到有个肥仔同个靓女讲佢志愿系想系马桉山开间串烧铺。我当时好想心灵上支持佢但通常D人都系得把口。不过到左2018年终于有我都几安慰 (不过应该唔系同一个人)
2018-10-26
30 分钟 (外卖送餐)
  • 厚切牛舌
  • 鸡泡鱼干