2017-03-14
1941 浏览
今日同朋友去开中环,忽然好想饮奶茶,就决定去兰芳园。系餐厅出面排左一阵队,好快就有得入去。餐厅既服务态度真系一般,我地举左好耐手叫侍应哥哥黎写野都无人理我地,一系就望下我地然后就走左去,再唔系就系好恶咁叫我地「等阵啦!」然后又无左回事,可能真系太忙做到燥燥地?最后我地坐系到等左差唔多10分钟先有人黎写野。我地叫左佢最出名既葱油鸡扒捞丁同冻丝袜奶茶,上茶速度都算快。对佢既葱油鸡扒捞丁真系好失望阿。虽然佢厨房摆满左一箱箱出前一丁,但个面底又干又硬,好似啲普通公仔面咁难食,我同朋友都怀疑过个面到底系唔系出前一丁黎。葱油份量真系好少,根本唔够用黎捞面,好失望。而豉油就好多,令到成个面变左好咸,根本就系食紧鸡扒豉油捞丁拌葱油。反而值得一赞既系鸡扒煎得唔错,鸡皮够脆,入面既鸡肉都算嫩滑,有肉汁唔干,而且鸡扒好入味。佢既驰名冻丝袜奶茶真系唔错,入口顺滑,茶味好浓,又唔算好涩。餐厅既食物真系偏贵,而且服务态度一般,见到个侍应哥哥忽然大声喝几个游客,叫佢地坐返好啲同放返入啲个袋,有啲得人惊,如果可以改善下就好啦。
我地叫左佢最出名既葱油鸡扒捞丁同冻丝袜奶茶,上茶速度都算快。 对佢既葱油鸡扒捞丁真系好失望阿。虽然佢厨房摆满左一箱箱出前一丁,但个面底又干又硬,好似啲普通公仔面咁难食,我同朋友都怀疑过个面到底系唔系出前一丁黎。葱油份量真系好少,根本唔够用黎捞面,好失望。而豉油就好多,令到成个面变左好咸,根本就系食紧鸡扒豉油捞丁拌葱油。反而值得一赞既系鸡扒煎得唔错,鸡皮够脆,入面既鸡肉都算嫩滑,有肉汁唔干,而且鸡扒好入味。 佢既驰名冻丝袜奶茶真系唔错,入口顺滑,茶味好浓,又唔算好涩。 餐厅既食物真系偏贵,而且服务态度一般,见到个 侍应哥哥忽然大声喝几个游客,叫佢地坐返好啲同放返入啲个袋,有啲得人惊,如果可以改善下就好啦。