2018-10-17
突然好想食鸡煲,我哋就去到大埔嘅麻痹鸡,餐厅位置比较偏僻,但系人流非常多,而且好多人等位,等左10分钟就有位了。餐厅装修扑素,室内嘅位置比较多,如果室内冇位嘅可以坐室外,秋凉嘅天气坐外面唔会太热。最后拣咗有优惠价嘅任饮任食正宗重庆鸡煲-麻痹鸡煲套餐,$200都唔使就有超过60款嘅火锅配料选择,超级抵食。酱料方面更有三四款自由选择,当然有我最钟意嘅香葱粒同埋辣椒丝粒。招牌嘅麻痹鸡煲,非常多配料,每一件鸡都很滑很新鲜,味道很浓郁,再加埋佢芫荽,洋葱,我们叫了小辣,相当好味,一食停不了。由于只鸡太好食,我哋再encore左一只鸡,食过咁多鸡煲最好食都系呢间!之后就开始打边炉,配料当然有我最钟意嘅自家制韭菜饺,韭菜饺非常新鲜,配料亦都很充足,再配埋一些猪肉,相当好味嘅饺。另外我哋加左$68叫咗例牌嘅手切安格斯肥牛,我们叫了例牌,已经相当足够,非常多片,牛鲜红色,食落口有即刻溶嘅感觉,相当有牛味,正。还有鱼皮饺皮薄馅靓。而午餐肉就是梅林嘅午餐肉,切成一片片,打边炉非常入味。饮品方面系自助形式,雪柜林林总总嘅饮品整齐排列,如果钟意饮啤酒嘅朋友每一位只系加$15就任饮,好抵饮。食咗咁多间鸡煲,最好食
最后拣咗有优惠价嘅任饮任食正宗重庆 鸡煲-麻痹鸡煲套餐,$200都唔使就有超过60款嘅火锅配料选择,超级抵食。
招牌嘅麻痹 鸡煲,非常多配料,每一件鸡都很滑很新鲜,味道很浓郁,再加埋佢芫荽,洋葱,我们叫了小辣,相当好味,一食停不了。
还有鱼皮饺皮薄馅靓。
而午餐肉就是梅林嘅午餐肉,切成一片片,打边炉非常入味。
食咗咁多间 鸡煲,最好食竟然系大埔,简直系远在天边、近在眼前,仲要咁近我,一定会多啲落嚟帮衬。