观塘一向都多好野食成个小社区咁,今次就同朋友去咗骆驼漆大厦一间好出名嘅日本餐厅度食晚饭🥣餐厅装修有有心思,真系好似去咗日本咁🇯🇵我地叫咗个精选二人晚餐,贪佢简单唔洗谂而且啲菜式都好齐☺️如果唔想叫呢个餐嘅话都可以散叫嘅,一样有好多选择比大家拣🙆🏻‍♂️首先一嚟嘅系时令沙律,两个人share一碟嚟食都好大碟😆入面主要有生菜丝,萝卜丝同埋薯仔丝,食落酸酸甜甜非常开胃😆之后就系刺身盛,入面有三文,油甘,拖罗,广岛蚝,赤虾,粒贝😍卖相超靓,而且鱼生都好厚切,食落去口感十足🥰店员建议我地首先食淡味嘅广岛蚝🦪广岛蚝真系好大只又肥美,配埋酱汁一齐食好正,平时自助餐𠮶啲都冇咁高质😋赤虾都大得好夸张,钟意虾嘅朋友一定唔可以错过😉然后就到寿司盛,𠮶三件分别系帆立贝,池鱼同埋碎葱吞拿鱼🐟个人就最钟意卖相好精致嘅碎葱吞拿鱼😛天气开始冻又点可以少得个寿喜烧锅物呢,入面嘅配料都好充足☺️肉类就分别有澳洲M9和牛100g,北海道产豚肉😍😍😍比较深色啲嘅就系M9和牛,食落好有牛味,不过个人就钟意北海道产豚肉多啲🥰下样就系盐烧花鱼,两边都烧到金黄色好靓🤤鱼味好浓不过就比较多碎骨,大家食𠮶阵要小心啲先得🤧最后是日甜品系果仁雪糕
餐厅装修有有心思,真系好似去咗日本咁🇯🇵
我地叫咗个精选二人晚餐,贪佢简单唔洗谂而且啲菜式都好齐☺️
首先一嚟嘅系时令沙律,两个人share一碟嚟食都好大碟😆
入面主要有生菜丝,萝卜丝同埋薯仔丝,食落酸酸甜甜非常开胃😆
刺身盛
卖相超靓,而且鱼生都好厚切,食落去口感十足🥰
店员建议我地首先食淡味嘅广岛蚝🦪
广岛蚝
赤虾都大得好夸张,钟意虾嘅朋友一定唔可以错过😉
寿司盛
然后就到寿司盛,𠮶三件分别系帆立贝,池鱼同埋碎葱吞拿鱼🐟
碎葱吞拿鱼
个人就最钟意卖相好精致嘅碎葱吞拿鱼😛
肉类就分别有澳洲M9和牛100g,北海道产豚肉😍😍😍
盐烧花鱼
下样就系盐烧花鱼,两边都烧到金黄色好靓🤤
鱼味好浓不过就比较多碎骨,大家食𠮶阵要小心啲先得🤧
果仁雪糕
最后是日甜品系果仁雪糕,真系好满足呀😍
地址:观塘开源道60号骆驼漆大厦3座5楼U室
2021-11-29