2022-01-09
原来观塘骆驼漆有间隐世手工饺子店,系门口望入去好似一间冻肉店,但其实内有干坤,原来里面有得堂食饺子嫁,入面虽然座位唔算好多,但胜在坐得够舒服,仲见到店员即包饺子添嫁😃饺子主要有4种口味,有白菜,韮菜,白菜拼韮菜同粟米豚肉,皮亦有分厚薄,煮法就有水煮同生煎两种😍饺子上枱前店员好贴心咁讲解食法,仲建议我地如果第一次黎食可以先试原汁原味,再配餐厅提供既三款酱汁🤤🤤1️⃣水煮粟米饺(薄皮)只只都好饱满,咬落仲鲜甜多肉汁,饺子仲100%用日本鹿儿岛黑豚肉嫁😬就咁食都已经好香好好味,呢个我就觉得配辣辣地既豆瓣酱好夹喇😛2️⃣生煎白菜拼韭菜饺 (厚皮)煎到外表金黄色,卖相好靓,闻落又香喷喷👍🏻食落又唔会好油,适合钟意食香口野既朋友,配埋日式饺子汁真系一流🤩我地一路食都不断有客人买外卖饺子,可见得佢地既招牌饺子真系好好食好多人捧场嫁🥳 除左饺子,铺头仲可以拣埋牛扒即叫即煎埋,真系好贴心呀😍
1️⃣水煮粟米饺(薄皮)
2️⃣生煎白菜拼韭菜饺 (厚皮)
煎到外表金黄色,卖相好靓,闻落又香喷喷👍🏻