2018-11-27 99 浏览
约咗个旧同事食晏,佢带咗我嚟呢间位于中海日升中心嘅韩家,餐厅布置简单舒服。午餐以套餐为主,另外跟有餐前小菜。嫩豆腐汤配白饭 (猪肉) ($65) - 入面除咗,猪腩肉,仲有鸡蛋、豆腐、洋葱,及红萝卜, 汤味辛辣中带有豆腐香味及洋葱、红萝卜嘅鲜甜味,薄切腩肉软身弹牙,洋葱及红萝卜爽口,豆腐十分嫩滑,都几好食!韩式烤肉炒粉丝 (牛肉) ($72) - 十分大碟,份量足够两个女仔食。味道咸咸甜甜似用甜豉油调味,牛肉有牛味略带咬口,粉丝爽滑弹牙烟韧,炒得干身,唔油腻,配上爽口嘅洋葱及鲜甜嘅椰菜丝,够晒丰富!除咗上边两个主食,我哋仲追加咗两款小食,韩式泡菜煎饼 (+$15) - 饼面香脆口感烟韧,味道带有泡菜嘅酸味及微辣。配上一个加有洋葱味道微甜嘅酱汁,系一个唔错嘅选择。韩式炸鸡 (柚子蜜糖味) (+$18) - 鸡皮香脆入味,鸡肉肉质juicy嫩滑, 加上个酸酸甜甜嘅柚子蜜糖酱汁,食完可以再食。热生姜蜜 - 天气开始冻,饮翻杯热生姜蜜就最适合。暖清净园红醋 - 琥珀色十分吸睛,酸酸甜甜,暖身又消滞。呢餐简单得嚟好食,系一个唔错嘅选择!

午餐以套餐为主,另外跟有餐前小菜。

除咗上边两个主食,我哋仲追加咗两款小食,

热生姜蜜 - 天气开始冻,饮翻杯热生姜蜜就最适合。

暖清净园红醋 - 琥珀色十分吸睛,酸酸甜甜,暖身又消滞。

呢餐简单得嚟好食,系一个唔错嘅选择!