2023-01-12 384 浏览
这个差评是给这店的Marketing! 话说大半年前到访这店,除了坐位窄啲,寿司同鱼生质素都好ok, 价钱亦ok, 之后在太子及铜锣湾多次帮衬,还向身边很多朋友推介,看著普通会员话储满2000分(即食满$2000)就有$100折扣,一路同同事,或者自己一个人都有嚟食,默默储分,我其实已储了2600分,今天正准备食完用咗啲分去换$100折扣,点知一路都login唔到个app, 搞咗好耐终于决定问店员,点知佢哋竟然话:「哦我哋系统升咗级,以前啲分冇㗎喇,你重新下载个新嘅app啦。」我立时瞪大只眼,「吓,咁我原本啲分呢?」「冇㗎啦,你下载个新app里面有$50折扣券,同埋会有九五折」我真系忍唔住话:「你哋点可以咁样㗎,改program 又唔通知个客,无啦啦取消晒啲分,有冇搞错啊,咁同呃人有乜分别?」😡首先我希望佢知道,$50同$100系有分别㗎!而且储得分嘅,都系佢嘅支持者,先至可以食到$2000 ,一路咁用心捧场,竟然一句话「冇㗎喇,你下载个新㗎啦」一啲service remedy 都冇谂住做!好多店舖都有储分计划,无论系国泰、一田、新地商场Apps,啲分就嚟到期,一定会通知个客,个app

好多店舖都有储分计划,无论系国泰、一田、新地商场Apps,啲分就嚟到期,一定会通知个客,个app有push notification 㗎嘛!顺手可以吸引个客嚟帮衬多次,点会有人无啦啦偷偷地转晒个program,然后个客好用心咁储咗好耐嘅嘢,全部化为乌有,啲咩marketing嚟㗎?我自己做marketing做咗咁耐,真系唔会容忍有啲咁差嘅Communication出现啰😤

$50唔系好多钱,但系佢就成功感激嬲咗一个原本好支持佢嘅客!而且自从抗疫措施放宽之后,佢哋啲价钱已经一加再加,已经唔抵食啦,而家仲系一肚气,我谂短期之内都唔会再帮衬😡