2017-07-21
多谢open rice有网上预约功能,我就好方便咁自由改动我已预约嘅booking,因为朋友早收工,由原先七点改到六点半,岩晒随时都变得booking嘅我,赞!六点四其实已经到左餐厅,成班后生仔一个后生女,感觉到佢地系老板夹钱开楼上餐厅,几有heart,我就做左第一位客人,被安排坐正正中,少少斜望个台,好开心,因为我真系想听Live music,食物如果系好食就更加好啦!灯光暗淡几有气氛,我问老板几点开始,佢双手两个圈话我知系八点,系几yo既!其实成晚播既歌,都以旧粤语同国语为主,加埋气氛静静地都唔错,两个人食住倾都真系唔错。可惜过左七点之后就full house,大家都倾计好嘈,八点想听唱歌就差D啦!就我观察,以星期三晚都FULL既话,呢间餐厅都唔少野。未到八点其实已经开始唱,可能未开声,男既唱得麻麻,女既有点儿高音,相反我自己几钟意个结他手,佢弹得唔错。两个主音其实系越唱越好,粤语同国语歌为主,突然间唱左两首英文歌,都有意外。再夜D有个辉哥来左做结他手,佢嘅投入系令到首歌升华左,而原先个结他手就打鼓,两位歌手都开晒声,顿时想走都想听多首歌先埋单走人。讲得太多,完全忽略左野食。头盘先
Crab cakes
Nachos