2021-05-14 73 浏览
平时去元朗行街食野,都只系识系大商场揾食,YOHO、元朗广场呢啲,一系就好贵,一系就黎黎去去都系啲连锁店,真系食都食到厌今日试下出去街边揾食,点知真系有惊喜!呢间「INN」离YOHO唔系好远入面装修得好用心,感觉好优雅带女仔黎影相一定开心死佢呢到既menu同普遍西餐厅差唔多,不过价钱就相对平啲,fish and chips都只系$68炸鱼薯条虽然平,但质素绝对唔差!鱼柳炸粉唔厚,但仍keep到好脆,下面肉质唔会一切就散开,亦保留到鱼既鲜味呢个澳洲肉眼一定要赞劲高质,可以讲话好食过唔少餐厅!一上台已经闻到好香,我叫左5成熟,切开无血水,肉质好淋,食落劲香牛油味,当然牛味亦出聚,好正!好多所谓高级西餐厅都熟到好硬,又无乜味,要靠烧汁/芥末黎调味,呢到加左芥末反而浪费左大厨调既味!猪手都唔错,面头猪皮有蜜糖,猪手肉够咸,肉质亦好软身,易切易入口,唔会夹到牙都无力最后仲叫左个朱古力pancake,好大份上面有cream、有香蕉,配搭食好match好好味。不过太大份食完觉得好有罪恶感食啲咁好味既野特别难忍口,返去又要疯狂做运动啦!

今日试下出去街边揾食,点知真系有惊喜!

呢间「INN」离YOHO唔系好远

入面装修得好用心,感觉好优雅

带女仔黎影相一定开心死佢

呢个澳洲肉眼一定要赞
劲高质,可以讲话好食过唔少餐厅!

最后仲叫左个朱古力pancake,好大份
食啲咁好味既野特别难忍口,返去又要疯狂做运动啦!
  • 澳洲肉眼