2016-06-01 150 浏览
上星期5同友人黎到筲箕湾东大街食串烧,唔知食咩,系无意间见到远方有张banner所以行上去。呢间烧烤店好多人,但净系见到一个楼面走黎走去,入到去刚好有人卖单。个女侍应好好人,仲介绍我地第1次黎要试咩,不过见佢好忙,同我地倾1阵就要行1行开出餐出啤酒最后我地叫左烧马友,侍应话1定要点泰汁食,因为佢地自家制,果然无介绍错芝士洋葱烟肉焗元贝,时价,个日卖紧58 1只,本身觉得有点贵,但侍应极力推介话厚肉超新鲜,话佢自己坐低必点。于是就叫左2只,又真系无介绍错!好好味,满满既芝士系面,好邪恶另外我地话好中意食羊架,本身想食秘制烧羊架,但女侍应话我地人多,可以叫份宝云苏羊架,人少先叫秘制羊架,因为西式既一定系一份四件。于是我地听佢讲,仲拣左5成熟,上到枱,红红既羊架,有芥辣味,有沙律菜,底有蕃茄仔同薯仔,仲有个绿色既酱点,侍应话系薄荷乳酪,试一试,偏甜而且就咁食件羊架已经好够味唔洗点汁。其他既有蒜蓉茄子,芝士露荀,烧鸡皮,翠玉瓜,蜜糖鸡翼,多春鱼,安格斯,有样一定要试!厚切牛舌芯,哇超好味啊!全部都系女侍应介绍,基本上佢介绍边样就叫边样。最后叫左2件黑糖菠萝做尾声!一定会再黎!侍应仲叫我地下次黎

而且就咁食件羊架已经好够味唔洗点汁。

一定会再黎!

侍应仲叫我地下次黎一定要book枱,因为呢个月佢地连闲日都会爆booking!仲俾埋卡片我地

食物好!服务好!价钱中等!5人行人头饮埋酒都系250蚊!

有样好抵赞,就系虽然成间店得1个侍应,见佢好忙,但仲好有心机介绍我地点菜,好好心机,系咁烦住佢都无托手踭,佢仲同我地倾闲计话平时多数都得佢1个,又话头先唔好意思,倾倾下要走开去,见佢个样恶恶地,估唔到又几friendly
希望老板请多个人帮佢啦,见佢真系不停做无停手。

临走前,佢仲同我地讲下次会再介绍其他好野俾我地!

2016-05-27
  • 烧马友,宝云苏羊架