2018-08-11
今日陪老公嚟鸭寮街买嘢,我都有一段时间冇来过了,估唔到都仲系人来人往!行到差唔多六点几,本身谂住行去街市买𩠌返屋企,穿过一条横街(北河街)见到一间食点心嘅俾佢吸引左!刚刚搭正六点已经坐满了一半人!店舖里面周边都贴左好多点心介绍,每个点心下便都有啲精警句子,睇完真系觉得好想食!不过我哋只有两个人唯有食住先下次再试其他!茶界$5一位都算合理! 我本身就唔识饮茶,老公就最钟意,佢对呢度的茶大赞,茶叶份量又多,而且好香虾饺,一笼有两只,原只虾肉10分弹牙!称得上皮薄馅靓!凤爪泡得松软,一吮脱骨,每一只都挂上酱汁,可谓齿頬留香鲜竹卷: 好大只,食得出应该都系周师傅精心制造,馅料亦都好丰富,口感不错XO酱炒萝卜糕:呢个超好味,口感好正,比出边好多酒楼小店都炒得好味得多,最重要系佢哋个XO酱,又香又开胃龙仔开边虾饭: 本身净系想食点心嘅我哋俾佢张相都吸引左,虾当然系新鲜,加埋啲蒜蓉汁荷叶饭特别鲜甜,呢个我都系10分推介的!最后见到佢哋点心店竟然有一个自家制嘅咖啡膏,相信都系佢哋好有信心嘅甜点,所以都决定叫一碟你试吓!这个都有惊喜,咖啡味道适中!手工制造,绝对值得一讃总括来说绝对要支持小店,食物质素很
不过我哋只有两个人唯有食住先下次再试其他!
虾饺,一笼有两只,原只虾肉10分弹牙!称得上皮薄馅靓!
凤爪泡得松软,一吮脱骨,每一只都挂上酱汁,可谓齿頬留香
总括来说绝对要支持小店,食物质素很高,好味之余有惊喜,也有创意! 所以有时捐窿捐啦真系可以揾到好嘢食!