2018-02-25
刚巧星期五放假,约左朋友食个long lunch,见到餐厅有不少好评,所以过黎一试。门口好易认,大大个Logo。呢度有lunch set同埋main course选择,我哋拣咗lunch set纽西兰肉眼扒、main course鹅肝黑松露杂菌意大利饭,main course亦都可以加钱变成set,包埋餐汤同餐饮。其实一坐低就有水同welcome drink蜜桃薄荷汁,比你慢慢拣食物。餐汤系杂菜汤,火候刚刚好,而且好香罗勒味。餐包系牛角包,不是普通四方形既餐包,连平时唔食餐包既我都试左,外脆内松化,成个食完👍🏻,相信系餐厅鲜制既。另外饮品都不错。Main course 鹅肝黑松露杂菌意大利饭,鹅肝好肥美,鹅肝油、黑松露连埋饭一齐食,非常香,而且饭加入青瓜,令整体唔油腻。Lunch set 肉眼扒五成熟,肉质够嫩,味道适中,唔需要汁已经有肉味同咸香味;蒜蓉煮豆角同薯蓉各自食都出色,薯蓉不是薯泥,有薯仔粒,奶油味又刚刚好。因为坐得十分舒服,最后连甜品都叫埋,$35焦糖芝士蛋糕,非常抵食,仲有厨师精心绘图,狗年十分应节,真系好满足。餐厅环境好宁静,亦好阔落,食物整体都好有诚意,服务亦不错,两
餐汤系杂菜汤,火候刚刚好,而且好香罗勒味。
餐厅环境好宁静,亦好阔落,食物整体都好有诚意,服务亦不错,两个人二百几蚊,十分抵食。