2024-02-20
🔸Kiki面🔸🔆大家可能觉得点解又系Kiki面,之前的post我系介绍Kiki面的饮品。今次终于有机会坐低食啦~我地超级肚饿,所以叫左2个$148全日套餐,套餐包括一份小食+一份主食+一杯饮品~🔆凉拌鲷鱼皮+蟹黄油拌面(+$10)+紫薯鲜奶(+$18) $176👌🏻凉拌鲷鱼皮 鲷鱼皮非常弹牙,不过有小小硬,要咬多几啖先好吞呀。酱汁好惹味,有啲好似泰式风味,酸酸辣辣。👍🏻蟹黄油拌面佢碗蟹黄系分开上的,都几大碗,成碗倒落幼面到,捞到每条面都有蟹黄就啱架啦。蟹黄味好香浓,落埋佢比嘅醋同麻油,再加左唔少风味。面条几爽口,每啖都食到蟹黄的颗粒同小小蟹肉。🐭今年无食到大闸蟹,系到满足番自己条蟹瘾🤣🤣👌🏻紫薯鲜奶鲜奶味几浓,但紫薯蓉唔够多,味道较淡。🔆烟熏无骨凤爪+川味牛肉汤面+白桃乌龙 $148👍🏻烟熏无骨凤爪凤爪好爽脆好好食,佢个酱汁微辣,味道有啲似戟汁醋肉干咁hahaha,成件事好match!! 👌🏻川味牛肉汤面幼面爽滑,汤底食得出川味的麻香,亦唔会太咸。牛腩有小小鞋,但overall牛味几浓,都唔错。👍🏻白桃乌龙白桃乌龙清香,啱哂食完浓味野再饮!🔆Overall非常满足,晚餐$148嘅set
👌🏻凉拌鲷鱼皮
👍🏻蟹黄油拌面
👌🏻紫薯鲜奶
鲜奶味几浓,但紫薯蓉唔够多,味道较淡。
🔆烟熏无骨凤爪+川味牛肉汤面+白桃乌龙 $148
👍🏻烟熏无骨凤爪
👌🏻川味牛肉汤面
👍🏻白桃乌龙
白桃乌龙清香,啱哂食完浓味野再饮!
🔆Overall非常满足,晚餐$148嘅set觉得合理,可以再番黎食!
🔆Pleasure指数(满分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩+0.5
🦁先生:🤩🤩🤩🤩+0.5
📌地址:尖沙咀梳士巴利道18号维港文化汇K11 Musea 4楼406号舖
🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure尖沙咀
#Pleasurer
#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkongfood #tsimshatsui #K11musea #noddles #taiwanese #kikinoddle #kiki #尖沙咀 #台式 #尖沙咀美食推介 #尖沙咀美食 #牛肉面 #蟹黄面 #拍拖好去处 #朋友聚餐 #好食 #美食推介 #kikinoddlebar #Kiki面 @kikinoodlebarhk