2018-04-04
有朋友之前介绍过呢间餐厅俾我,话好chill好合适坐低倾谒。今晚有朋友生日,我提议左试试,果然冇令我失望。仲有见到明星Tim, 因为系明星开既餐厅,佢仲好nice 甘主动同每枱客人打招呼。环境吾错既,十几张枱,仲有梳化位,坐得几舒服既。价钱合理,除开4个女仔,每人$500楼下,食物做得好精美,影相都影到冇停手。首先开始既系龙虾汤,一开始佢系用个壶喺我面前倒落去只大碗度,好有gimmick, 味道好好,好浓既龙虾味,正吖!我本身好中意龙虾汤,呢个食到最后一啖真系好吾舍得。另一道叫Baked Mongfish 既菜式又系超正,鱼肉入口即溶,外皮焗得好香胆,听餐厅介绍讲话啲伴菜即系焗薯块同小红梦卜都系精心煮制。一试,哗,呢个伴菜好食到停吾到。少少脆脆既外皮,甜甜地,同个薯味好夹。Earl grey duck leg confit 又系另一个我好欣赏既一道菜,听waiter 讲,数量系有限既。未食落口净系切既时候已经感受到佢既软滑。一落刀,都吾使点用力,已经骨肉分离。入口更加惊喜吖, 好滑得来仲保持到鸭香味。Dry aged prime hange 又系好正,听waiter 讲,呢个要用24小
Dry aged prime hange 又系好正,听waiter 讲,呢个要用24小时去整,再加上佢有3款既sauces 同3款既salt 俾我地自行调味,啲salt 都好特别,来自不同既山,山名已经吾记得。不过同个牛肉好夹味。
重头戏又到啦,我朋友就系千叮万嘱一定要食甜品。甘当然,身为dessertholic 既我一定吾会放过呢个机会啦!叫左个蓝莓拿破仑蛋糕,display 到好似成件艺术品甘,真系吾系好舍得食吖。 超松化既底层,加上酸酸甜甜, 而又不腻的topping, 食一件都吾够。