2019-02-04 221 浏览
经过媒体报导依间咖啡店之后,趁农历新年假期前来拜访下。咖啡店同投注站同一条街。离远已经见到条队。龙唔系太长,排第四组,不过感觉咖啡店无限时用餐,亦无需要人齐先可以入座,等候时间比较难估计。无所谓,预左要等位。门口有一小段咖啡店活化前舖头既历史。咖啡店前身大和堂参茸药行,1932年创立,有上80年历史。餐厅门口摆左个餐牌,等位期间已经有时间拣定食乜嘢。餐牌除左expresso base既咖啡之外,仲有手冲咖啡同埋唔少茶既选择。食物方面比想像中多好多选择,对个鸡蛋仔炸鸡好有兴趣😜😜。终于有位喇⋯其实店外面系有两张高凳可以坐,不过一场来到,当然要坐店入面影吓个百子柜啦。咖啡店系以柜台先点餐付钱后送餐到座位安排。提醒番系只收现金既。今日点左一杯flat white,一杯cappuccino,一份eggs Benedict,一份自家制牛油果多士加半熟蛋。咖啡唔错,同连锁咖啡店比系好好多。惊喜点在于食物。牛油果多士做得好好,牛油果上面铺车厘茄,多士烤得脆脆地,加钱加一只半熟蛋,感觉清新健康。eggs Benedict个Hollandaise sauce 有惊喜,Benedict个底都系多士,一样烤

终于有位喇⋯其实店外面系有两张高凳可以坐,不过一场来到,当然要坐店入面影吓个百子柜啦。咖啡店系以柜台先点餐付钱后送餐到座位安排。提醒番系只收现金既。今日点左一杯flat white,一杯cappuccino,一份eggs Benedict,一份自家制牛油果多士加半熟蛋。咖啡唔错,同连锁咖啡店比系好好多。惊喜点在于食物。牛油果多士做得好好,牛油果上面铺车厘茄,多士烤得脆脆地,加钱加一只半熟蛋,感觉清新健康。eggs Benedict个Hollandaise sauce 有惊喜,Benedict个底都系多士,一样烤得好脆,每一口都好治愈。会再来,下次要试个鸡蛋仔炸鸡😆😆😜。

Flat  White
Fresh Avacado  toast