2017-12-09 116 浏览
之前同朋友都有去HeSheEat食甜品,呢晚经过见到佢嘅餐牌,先知原来有正餐,同朋友仲未谂到食咩好,于是呢晚就喺度食饭啦! 呢餐想食多啲菜,所以叫咗沙律、猪肋骨、饭,同不能不叫嘅甜品。带子青苹果焦糖合桃蜜糖芥末酱沙律 - 带子煎得面头带焦香,但中间唔系全熟,肉质又淋又鲜味,沙律菜好新鲜,芥末酱汁用上芥末子再加蜜糖,所以有香味得嚟又唔会好攻鼻,食到青苹果好爽脆,个汁又甜甜哋,整体感觉好清爽,好味! 香煎芝麻吞拿鱼沙律 - 吞拿鱼面头包咗层芝麻,轻轻煎过,好香好脆,里面就半生熟,鱼肉一啲都唔柴,配上咸咸哋嘅洋葱汁,有种葱油捞沙律嘅感觉。烧猪肋排 - 啲肉表面有烤过嘅香味,肉质唔嚡,薯条系粗身嘅,唔会炸到好干,有薯味,点烧烤酱同茄汁都好食。春鸡黑松露意大利饭 - 春鸡多汁,外皮煎得好香,意大利饭湿湿哋,黑松露味同芝士味都好浓,但又唔会好腻,因为个汁唔算太稠身,唔错。蓝莓芝士蛋糕泡沫 - 芝士蛋糕好香滑,上面铺住1粒粒嘅蓝莓,蓝莓泡沫有浓香奶味,两者加埋一齐食就令芝士蛋糕味道更突出,令佢有唔同食味。特浓朱古力慕丝 - 朱古力忌廉有两层,上面浅色𠮶层奶味重啲,下面𠮶层就朱古力味浓啲,配埋朱古力脆

呢餐想食多啲菜,所以叫咗沙律、猪肋骨、饭,同不能不叫嘅甜品

带子青苹果焦糖合桃蜜糖芥末酱沙律

香煎芝麻吞拿鱼沙律

烧猪肋排

春鸡黑松露意大利饭

蓝莓芝士蛋糕泡沫

特浓朱古力慕丝 - 朱古力忌廉有两层,上面浅色𠮶层奶味重啲,下面𠮶层就朱古力味浓啲,配埋朱古力脆脆同朱古力雪糕,真系特浓,正!

特浓朱古力慕丝

估唔到呢度除咗甜品,咸食都系高水准,而且无加一,真系好惊喜。
2017-12-07
$293.5 (晚餐)
带子青苹果焦糖合桃蜜糖芥末酱沙律
香煎芝麻吞拿鱼沙律