2021-11-26
两个元朗友约出嚟倾吓计,喺朗屏谂住揾间舒舒服服靓靓地嘅西餐厅食个lunch,就行到嚟是但求其食。门面简约,店名搞笑,睇埋餐牌同价钱就立即决定食。我保守派拣咗香辣蚬肉意粉,嚟到卖相已经觉得唔错,虽然食落我稍嫌佢唔够辣,不过蚬肉同意粉都好食,分量亦好足够,$50 一碟 + $20 就有埋餐汤、面包同特色饮品,仲想点~朋友就钟意试新嘢,叫咗个四川麻辣手撕鸡汉堡,佢话几好食,炸薯条亦都够脆,佢呢个汉堡$98 ,同样系加$20就变set lunch,个人认为呢个唔算抵食,不过麻辣手撕鸡汉堡呢个idea 够新顿,可以试吓唔同嘅美食都几过瘾,厨师嘅创意系无价嘅。饮品选择比一般西餐厅多,亦更有特色,例如鸭屎香奶绿,啱钟意试新嘢嘅人,嚟呢度是但求其食,几得意吖!