2018-11-28 159 浏览
今日有得放早一支公喺附近佐敦揾嘢食 就去咗庙街行吓睇吓有咩啱食发现原来佐敦庙街接近柯士甸道原来好多嘢食 乜嘢菜都有 心血来潮想食咖喱 仲要唔系想食日本𠮶只见到间餐厅名咁得意叫小酒窝就睇吓餐牌 见到个环境虽然细细地唔系话装修好特别 但系莫名其妙地想食下中东嘅咖喱🍛 就胆粗粗入咗去坐低试吓一坐低就会送一份类似烤饼嘅嘢 一人一块已开胃小食来讲 搞到我都想叫返一份炸嘢食个绿色酱睇落去以为系辣 但食落似系蛋黄酱味 但系点解都系绿色就冇特别去问 但系绝对唔会奇怪 大家可以放心食 大点特点叫咗 特色奶油鸡Butter chicken $112在另外配一个香蒜薄饼 Garlic Naan $32 首先讲下薄饼先我比一上枱已经闻到好香嘅蒜蓉味见到薄饼嘅面层好令身 应该系薄饼整完之后喺面陈再加上一层蒜蓉油 我想𠮶块薄饼系「烟人」得黎 又够淋身 真心属于好好食嘅薄饼 一啲都唔马虎 再讲下我今日最满意嘅咖喱成日都怕咖喱入边嘅𩠌会整到硬晒 但系佢嘅鸡系超滑 一啲都唔太硬嘅迹象 就连我平时因为严硬最唔钟意食鸡胸 都唔觉得佢嘅鸡胸硬 就知道佢处理个鸡处理得好好咖喱香料味好足 啱啱好食晒所有薄饼所有汁都用晒 所以份
今日有得放早一支公喺附近佐敦揾嘢食

我比一上枱已经闻到好香嘅蒜蓉味

再讲下我今日最满意嘅咖喱
成日都怕咖喱入边嘅𩠌会整到硬晒
但系佢嘅鸡系超滑 一啲都唔太硬嘅迹象
咖喱香料味好足 啱啱好食晒所有薄饼所有汁都用晒 所以份量适中 但系同人分享嘅话可能要晏两份咖哩先至够食