冲著好评而来试试庐山真面目我哋行完山入夜又肚饿咁来~一来到好多野拣,有d外国人系周围,感觉好chill,有两只见惯世面嘅狗仔已经唔系好show我哋乖乖坐系度.见到隔离坐d pizza好大份,两个人怕食唔哂,所以叫左appetizer入面90蚊嘅pizza blanca, 我问个待应几大个,佢用手👉👈整左大约一个手臂咁大嘅size, 咁我念唔系好大应该ok.我哋叫左个sealed tuna steak salad, salmon and spinach Carbonara pasta同pizza blanca.点知..个appetizer来左我O左嘴:原来咁大个!!!个待应问我做咩O嘴,我话好大个!惊讶到笑左!心念性价比也太高了吧..(开心!XD)个pizza有好香嘅Italian herb, cheese, 重点系皮好似饼干咁又薄又脆,好好味~我朋友觉得有d咸,但我觉得加埋gweilo啤酒,啱啱好!真系好味又抵食!劲开心!🤣🤣🤣之后来左个salmon pasta, 个pasta 唔会太淋/硬,个人口味钟意偏硬但因为近海,晚上又有海风,所以d野好快冻la要食快d!!! caronara唔
冲著好评而来试试庐山真面目

我哋行完山入夜又肚饿咁来~

点知..
个appetizer来左我O左嘴:原来咁大个!!!

但因为近海,晚上又有海风,所以d野好快冻la
要食快d!!! caronara唔系好出 但够salmon 份量唔似出面西餐餐厅得细细碗面,呢度真系抵食又高质~

待应好贴心,见我哋食完pizza就问我哋要唔要转个细d嘅碟,我朋友风趣讲句:唔会之后个tuna好大唔够位放呀?

点知!真系!比足两碟我哋. O.M.G. 我有一种觉得自己真系系意大利嘅感觉..

个sauce好rich, 食到有olive, black vinegar, onion,bell pepper,garlic etc.想像下自己去左意大利嘅舌尖~感到无比幸福

small potato好 好 食!!!必试,好有心机整~
tuna steak系半熟,朋友食到有少少腥味,我就食唔到~我觉得份量好够!!已经劲饱饱~

最后待应笑我哋:唔系呀!都食得哂呀!同埋叫我哋快d返屋企~
哈哈哈哈~

去好吃的餐厅 令今日大东山一日游完满结束!!

• pizza blanca