2016-03-26 475 浏览
有好多个朋友都系观塘既工厦工作, 为了就呢d饭脚, 我都会系观塘区揾食, 而工作忙到癫既朋友就将揾食呢个重任交左比我啦~~但大型商场既餐厅已经被我食得七七八八, 开始闷了, 就开始向工厦方向揾食!!系盲中中下被我发现呢间掌寿司, 睇过下个menu d食都好似几啱我口味,环境又唔错, 一于试下呢间啦~~ 呢度唔讲都无人知系工厦入面, 后喜欢呢种格调既餐厅, 感觉好舒服, 枱与枱之间好有空间感, 我真的很怕那些餐厅逼到透不到气既感觉, 还有日式化既布置, 真的很精致!! 餐厅所用选用既器皿都很日式化, 一点也不马虎, 可见店主应该是个有要求既人~~ 选拣真的不小, 但两条友仔, 食得几多呀!! 系选拣困难症下, 最终都拣左四种美食~~ 先黎个开胃小食酸汁𩽾𩾌鱼肝, 卖相都几似鹅肝,食落口感几特别, 但绝不油腻!! 配埋酸微微既伴菜, 胃口即时大开,我要开动我个12个胃了,哈哈~~   味干唐扬鱿鱼翼, 有点似中式小菜既椒盐鲜鱿, 同样是咸咸地非常惹味,外脆内较又唔韧, 仲要唔油腻, 食多几件都唔怕 ~ 刺身刺身~~ 食日本野真的是为了食刺身!!呢个刺身拼盘有牡丹虾
酸汁𩽾𩾌鱼肝
味干唐扬鱿鱼翼
刺身
刺身刺身~~

食日本野真的是为了食刺身!!呢个刺身拼盘有牡丹虾, 海胆,赤贝,剑鱼腩,油甘鱼,三文鱼等, 一黎到我己经心心眼晒
!! 刺身都好新鲜好有光泽, 而且每片切得也不太薄!!
海胆
刺身中我最喜欢食海胆, 一板排到满满既肥美海胆,  再配埋紫菜食, 真的太鲜味啦~~
牡丹虾
另一致爱就系牡丹虾啦~~无虾不欢既我, 见到甘大只既虾超开心, 影左一张相后就己经即时食左佢落肚, 肉质超鲜又甜, 好想再食多几只law~
樱花虾鳗鱼玉子卷
呢款樱花虾鳗鱼玉子卷都几特别, 啱晒喜欢多𩠌小饭既我, 外层滑滑既玉子包住惹味既鳗鱼, 再加埋上面既樱花虾一齐食, 真的如此夹, 好好食呀!!一试爱上!!
酸汁𩽾𩾌鱼肝
味干唐扬鱿鱼翼