2024-04-20
男朋友话最近尝试左啲好嘢要拉队再去食多次..估唔到真系样样都有惊喜!小店舖面唔大,但都坐得舒服。我地一坐低,就order左招牌嘅窰烧鸡同惹味骨,因为系即烧嘅,所以等嘅时候我地仲叫左几个小食食住先..我地一开头叫左车厘茄、猪手同埋鸡肾,鸡肾份量好多而且好爽脆惹味,我完全停唔倒口..猪手皮爽口,仲食倒少少梅嘅味道..酸酸甜甜咁,好开胃食到咁上下,只鸡就上台喇,一上台𠮶下真系超香..因为只鸡原只上台,店家提供铰剪俾我地自己剪开食..一剪香啲鸡汁就流出黎,啲鸡皮好烧到好薄好脆,一啲肥油都冇..食落劲juicy劲滑..鸡入面见倒有迷迭香,仲有其他嘅腌料..唔怪得啲鸡肉咁香..👍🏻果然系招牌!之后到个惹味骨,师傅烧到微㶶有阵焦香味..外面少少甜甜地,入面都好入味…我食完一条又一条..哈哈..始终keep住食肉,呢个时候,再食番一开头叫嘅车厘茄简直系个好配搭呀!个车厘茄去左皮,用桂花糖渍,食完大大旧肉再整番粒凉浸浸嘅车厘茄,好开胃..又可以继续食喇🤣我地见啲小食咁好食 最后仲加多左个泡椒鱼皮,个鱼皮少少辣同好爽脆,食下食下就食晒成兜..果然冇介绍错!下次要再去食埋其他小食先!
小店舖面唔大,但都坐得舒服。
猪手皮爽口,仲食倒少少梅嘅味道..酸酸甜甜咁,好开胃
果然冇介绍错!下次要再去食埋其他小食先!