2022-02-21 425 浏览
-呢间Cafe坐落嘅位置好尴尬😂 唔近地铁站,附近系工厂大厦,已经路过过好多次,今次终于下定决心要入去,入面同出面完全系两个世界😍😍 有惊喜👍🏻👍🏻-呢度位置比较少,就咁睇大概可以坐到20人内,可能因为疫情关系,所以weekend嘅brunch时间呢度都冇乜人,唔洗等位❤️-😋 杂莓配自家蓝莓酱牛角窝夫 ($85)👉🏻 偷偷话你知,近年大热嘅牛角窝夫,我今次系第一次试食😛👉🏻 一试就完全爱上!❤️ 窝夫外皮非常之脆,系真系切落去会有声个种脆😂😍 入面系浓浓牛角包香气,完全就系外脆内软嘅口感!👉🏻 除咗自家制蓝莓果酱好好食之外,佢仲配有少少新鲜士多啤梨同蓝莓,成件事系又靓又好食🤤-😋 全日早餐 ($128)👉🏻 入面有猪肉肠、多士、烟三文鱼、沙律、蕃茄仔、炒蛋等等👉🏻 整体配搭都有几多菜,感觉上好健康,食完唔会好济👉🏻 特别想睇个多士系几好食,超级脆口🤤 其他都系正常发挥,水准偏中上😉-😋 Return Black ($35)👉🏻 除咗嘢食,呢间Cafe嘅嘢饮都非常高质,呢杯Return Black其实系芝麻+Oat Milk👉🏻 本身我都唔系太钟意食芝麻,但系呢个配搭出奇地夹,芝麻味唔会话

杂莓配自家蓝莓酱牛角窝夫

😋 杂莓配自家蓝莓酱牛角窝夫 ($85)
👉🏻 偷偷话你知,近年大热嘅牛角窝夫,我今次系第一次试食😛
全日早餐

😋 全日早餐 ($128)
👉🏻 入面有猪肉肠、多士、烟三文鱼、沙律、蕃茄仔、炒蛋等等
👉🏻 整体配搭都有几多菜,感觉上好健康,食完唔会好济
Return Black

😋 Return Black ($35)
👉🏻 本身我都唔系太钟意食芝麻,但系呢个配搭出奇地夹,芝麻味唔会话太浓,加上佢用咗Oat Milk,奶味都唔会太抢,饮落去好顺口,好特别!
Hot Chocolate

😋 Hot Chocolate ($45)
👉🏻 Made by 74% Single Origin Dark Chocolate
👉🏻 呢杯黑朱古力非常好饮,因为用咗74%嘅黑朱古力所以唔会太甜,朱古力味好香
👉🏻 另外佢都喺杯嘢饮上面加咗少少棉花糖做点缀,喺细节位上花心思,岩晒打卡😎
🙋🏻‍♀️ 其他说说
👉🏻 承接返一开始讲呢间Cafe嘅位置比较尴尬,亦都造就咗佢一个真系非常Chill嘅环境,入面播住好多熟悉嘅广东歌,环境亦唔会嘈,两个人静静地倾偈非常舒服💛
午餐
杂莓配自家蓝莓酱牛角窝夫