2018-01-14 69 浏览
上星期一家人入元朗食食食,途中想饮杯咖啡歇脚,cafe门口一大片空地,系门口开张枱仔叹杯咖啡认真写意话咁快又过咗一个星期,第二日放假一于同老公再到aldou撑枱脚,谂住食完可以再食肥姐蚝饼,由于夜晚太冻门口冇摆枱,所以选择坐系室内近玻璃窗高枱位置小店一般都唔同大型餐厅,厨房空间有限,餐牌只可以安排精选菜式,反而更能够专心做好每一道菜是日晚餐椰菜花忌廉汤配脆猪仔包烧烤酱焗猪肋排配薯条沙律,芝士熔岩酱($178)芝士酱香滑,唔会冻咗变硬,猪肋排腌得入味,薯条放底吸收酱汁同芝士好好味香焗比目鱼,虎虾配香草忌廉汁($168)薯蓉食到薯仔粒唔怕用粉沟,大虾弹牙,比目鱼个皮系脆架,鱼肉又嫩滑晚餐配饮品或甜品,两个餐加$1可以有炸鱼薯条,不过食完主菜已经好饱,连去食肥姐蚝饼既位置都冇咗芒果茶特饮,真材实料真系饮得到果肉朱古力布甸震住上枱真系好吸睛,面层朱古力味浓,底层牛奶香滑,如果唔系咁饱真系想食多个除咗食物质数高,侍应服务都好好,而且餐厅整洁,布置带有田园气息,令人感觉轻松

是日晚餐椰菜花忌廉汤配脆猪仔包

芒果茶特饮,真材实料真系饮得到果肉