2018-10-22
一直想揾机会打一份食评支持一下呢间家庭式经营西餐厅,忙到今日终于有时间上个月咁岩去西环做少少事,一做完已经晚上七八点先醒起转午餐都冇食,于是留意附近有冇餐厅嘅情况下就入咗呢间餐厅和朋友二人一起进餐,朋友点了一个意大利饭我就不作介绍,本人点了一个澳洲肉眼扒配牛肝菌汁,结果真系惊喜十足,点了五成熟,厨师手势一流真系煎到啱啱好,而且块扒我够胆讲系可以同香港五星级扒房媲美,无论系肉味,口感都非常一流,而且配上佢哋自家制嘅酱汁真系完全升华到另一个层次跟住由于我同朋友都点左套餐,餐厅都安排左是日甜品俾我哋,系佢哋自家制嘅炸甜点,同样地都系十分香甜,表层揸到非常松脆结果两人埋单每人$200都唔使,我同朋友都觉得如果喺香港想食又平又好食嘅西餐,呢类型小店真系比起酒店扒房仲要好得多