2023-07-05
木子居酒屋 (大围)本来想食西餐 点知行到过去先知转左餐厅🫣结果就话试试新餐厅 门外面睇过menu都唔错 价钱亦唔算贵 所以就试下😝因为冇订位所以坐bar枱 都几好 可以睇到出菜位🫣松叶蟹肉蟹籽沙律🥗$88佢同出面既蟹籽沙律🥗最大嘅分别系出面嘅店系用蟹柳而呢间系用松叶蟹🤩蟹肉的确好甜而且份量都唔少和风炸鸡🐔$88突然好想食炸鸡所以叫左😂炸到好外脆内软👍🏼而且好juicy同埋佢会配埋椰菜丝同蕃茄仔黑松露鳗鱼卷 $138黎到居酒屋🏮又点可以唔食寿司🍣因为K小编男友好钟意食鳗鱼同黑松露 所以就拣左呢个 呢个卷系一块鳗鱼系面再加黑松露系上面 而卷既中间系青瓜丝 小编觉得唔点豉油都👌🏼因为d饭本身就有味厚烧牛舌心 $98必叫‼️因为系牛舌心所以食落好嫩 同埋佢配以法式芥末一齐 但小编钟意就甘食 司傅都有撒小小盐系牛舌心上 都系钟意原味甘食🤭杂锦天妇罗 $108包括有冬菇、海老🍤、南瓜、青椒、茄子🍆同鱼🐟 每样炸物既炸浆都好薄 而且炸得好脆😋有成3件海老同埋好弹牙👍🏼而茄子🍆仲有两个形式炸 扇形同埋一旧甘 食落既口感都唔同福冈冻簥麦面 $88本身小编就唔多好簥麦面既 但男友话要食 佢呢个簥麦面系配左
松叶蟹肉蟹籽沙律🥗$88
和风炸鸡🐔$88
黑松露鳗鱼卷 $138
厚烧牛舌心 $98
杂锦天妇罗 $108
福冈冻簥麦面 $88
本身小编就唔多好簥麦面既 但男友话要食 佢呢个簥麦面系配左只温泉蛋同埋大量既天妇罗碎😍捞埋一齐食又几好食wor😂
士多啤梨🍓梳打$48同青苹果🍏梳打$48
由于两个人都唔饮得酒 所以都系叫两杯梳打😙士多啤梨🍓梳打会比较适合女生 因为甜甜地同埋只有少少🤏🏻酸饮到最底仲见到d士多啤梨🍓籽!而青苹果梳打就比较酸d 唔系小编既取向😂但两杯都唔会太甜
Ps:店内都唔算好多位 如果想去食既都可以book定枱比较安全 如果唔系就要坐bar枱