2021-05-29
麻辣娘子有新分店开张,今次嚟到筲箕湾再次食辣野😎。上次去过将军澳嘅分店食过招牌菜酸菜鱼,今次当然是食佢嘅第二种主打招牌麻辣娘子干锅😝。。食主菜之前,先黎一个头盘暖暖胃🙈,我叫咗一个凉拌土豆丝,土豆丝非常之爽脆,而且食落口又香又麻又辣,几香口,不错👍🏻。。跟住今日嘅主角终于上台,劲大个干锅出现系我面前🤩,上面放满咗好多辣椒同埋自选嘅食材。我拣咗四款嘢食,分别系嫩牛肉、牛柏叶、肥肠、鱿鱼须。。味道方面,麻同咸嘅味道非常之到位😋,不过辣味方面略嫌有啲不足,我已经叫大辣,不过就唔太够辣味,对于作为一个辣控嘅我来讲,略微有点不足。不过整体而然都非常之好食👍🏻,牛肉同肥肠唔使讲啦,干锅嘅经典配搭,完全冇得输🤣。而牛柏叶非常之入味,劲送饭,咬落口感好爽。而且鱿鱼须都唔输蚀,口感弹牙,咬落QQ😆。。