2017-11-01 86 浏览
慢煮工房 @观塘 观塘工厦一向多野食,今日有兴致行下行下就同朋友黎左呢间。我地一点半到,餐厅入面唔算太多人,一到达就可以入座。午餐方面,全部都是一个个SET LUNCH, 菜式看似简单和一般西餐厅无异,但味道却有意外惊喜。首先头盘黎既系南瓜薯蓉汤,南瓜薯蓉好足料,饮落口真系饮到啖啖南瓜薯蓉,一面饮汤一面配合随头盘的蒜蓉包,非常开胃和美味!主菜方面,我叫左经典既卡邦尼,配上厚烟肉,食落口味道香浓唔油腻,微甜仲好juicy,钟意食卡邦尼既朋友一定会好满足。我朋友叫的另一道主菜系牛肋肉配蕃茄意粉,这道菜看似平平无奇,但主打的牛肋肉超软绵绵,口感一流!随碟的蕃茄意粉则很fresh,食得出啖啖蕃蓉味,甜而不腻。餐饮方面,我同朋友都系跟返餐牌冰冻水果茶。今天的款式是蜜桃茶,正常水准,简单得来岩哂为丰富既午餐作结。顺带一提,呢间餐厅既晚餐好似都唔错,有机会会同朋友再黎试,到时再向大家报告~
慢煮工房 @观塘

午餐