2020-11-13 137 浏览
今日咁岩系九龙湾行街,但又唔熟路,就系open rice揾到呢间位于得宝商场既“曼谷车站”。餐厅外观设计就真系一架火车咁,几得意。叫左个飞天炒通菜,够镬气,味道亦够咸,睇到有唔少豆豉同辣椒碎,但食得辣既我就觉得可以再辣多少少,再惹味d啦~泰式炒金边粉都好吸引,炒得岩岩好,唔会太干,中意佢有d湿湿地咁。仲好足料,有唔少虾、豆干、芽菜同蛋等等既材料。隔离有个青柠可以等大家因应自己喜好而“支”d柠檬汁调教酸度。炸虾饼同样出色,外脆内弹牙,虾肉唔会冇味,配搭埋我最中意既泰式辣酱真系一流!青咖哩牛腩系今晚最惊喜既菜色,除左份量足,仲食到浓浓既椰汁混合青咖哩既味道,令入面既牛腩同泰国茄子好入味,而d牛腩都好松化,唔会好老。食到口渴就叫左杯珍多冰,本身以为平平无奇,点知饮到停唔到口椰汁味好浓郁,d粉唔会冇味,甜度刚刚好,唔会太淡。今日撞正有优惠,免加一,真系够晒抵难得系九龙区揾到间性价比高又比较正宗既泰式餐厅,下次可以再黎试下其他菜色

泰式飞天炒通菜

炒金边粉

炸虾饼

青咖哩牛腩

食到口渴就叫左杯珍多冰,本身以为平平无奇,点知饮到停唔到口
椰汁味好浓郁,d粉唔会冇味,甜度刚刚好,唔会太淡。
珍多冰

今日撞正有优惠,免加一,真系够晒抵

2020-11-13
炒金边粉