2024-06-09
今日响铜锣湾睇完戏之后觉得肚饿,时间嚟到五点几,一于食个early dinner。原来呢间分店6:30pm关门,下次再嚟食,要预早啲时间。手打牛肉煎蛋汉堡配薯条$56下午茶餐2:30后就开始,呢个手打牛肉煎蛋汉堡睇落好吸引,试吓。食物上枱忍唔住要相机食先。半熟太阳蛋动L动L,好吸睛。个包啱啱行业,好松脆,汉堡扒好厚身,有一寸厚,外表煎得金黄香脆,切开入边好Juicy,牛肉好香,仲有啲洋葱粒添,加上佢有半溶芝士,夹住一齐食,好满足。个薯条属于较为粗身的薯条,金黄香脆,上面还洒上了少少香辣粉。原条吉列鱼柳$16下午茶餐有加配优惠,我哋就加咗$16 ,要咗呢个原条吉列鱼柳,鱼柳真系几大块,热辣辣好香脆,粉浆唔算厚,鱼肉滑捋捋,咸香十足,蘸上沙律酱食,好美味嘅下午茶小食。照烧鸡扒漩涡蛋包饭(咖喱汁)$70照烧鸡扒半煎炸,鸡皮非常香脆,脂肪已完全释出,冇乜油腻感,一咬下去,鸡皮脆得像薯片,鸡肉爽滑,再蘸上咖喱汁,香浓好味。再试吓个漩涡蛋包饭,充满蛋香,上面淋咗啲照烧汁同木鱼丝,再加上啲咖喱汁捞饭,惹味。扬州炒饭$60热辣辣,即叫即炒,香喷喷。个炒饭用料十足,好多叉烧,虾仁,蛋,香葱等等。个饭炒得
手打牛肉煎蛋汉堡配薯条$56
原条吉列鱼柳$16
照烧鸡扒漩涡蛋包饭(咖喱汁)$70
扬州炒饭$60
热辣辣,即叫即炒,香喷喷。个炒饭用料十足,好多叉烧,虾仁,蛋,香葱等等。个饭炒得粒粒分明,不会太油,味道好香,唔错。
自家制生磨蛋白杏仁茶$12
下午茶餐同蛋包饭餐包咗餐饮,但我哋就加咗$12 要特饮,要咗呢杯自家制沙漠蛋白杏仁茶,呢杯蛋白杏仁茶唔系用粉开的,系真系自家制,充满杏仁香,蛋白够滑溜,好饮。