2021-08-22 50 浏览
又嚟介绍拉面啦喂❣️经过深小埗呢间小店 门外装修都几日本风 毫无悬念咁入咗去🎌呢度嘅拉面可以话自由度极高 除咗汤底有7款选择 叉烧可以拣火炙叉烧/慢煮肩肉 配菜有葱/椰菜 再拣埋个面想要咩软硬度🍜除咗拉面之外仲有日式小食拣 当然唔可以错过啦😌◾海老汤拉面◽鲣鱼汤拉面◾唐扬鱿鱼◽溏心蛋一上枱见到已经好兴奋 尤其是见到块叉烧🐷因为当日慢煮肩肉已经售罄 所以我哋都系拣咗火炙叉烧 烧得十分靓仔 肉同脂肪比例均匀 入囗超稔超嫩 仲好香tim😍两款汤底都好浓郁 海老汤有大量樱花虾 好足料🦐而鲣鱼汤浓得嚟带点清甜😋我仲追加咗一只溏心蛋 往往觉得拉面有只蛋先最完满🥚另外叫咗个唐扬鱿鱼 虽然未至于热辣辣 但系味道搭够💯开头望落以为好厚粉 但其实炸浆好薄 而且好脆tim
又嚟介绍拉面啦喂❣️
经过深小埗呢间小店 门外装修都几日本风 毫无悬念咁入咗去🎌