2017-10-12 334 浏览
前阵子同朋友去撑枱脚,麻辣瘾又发作,决定试下新派川菜渔牧! 食过先知真惊喜!同传统食鸡煲嘅大排档/中菜餐厅好唔同,渔牧走嘅系young and fresh路线,以前一直觉得依D新兴中菜厅得个样,味道/食材一定落唔足料,但系今次食完,绝对推翻我以往固有印象!8点入席,唔驶等位,入到去装修好trendy,空间劲宽倘,最怕食热辣辣嘅鸡煲仲要同人迫。打开menu先知菜单好多元化,谂左劲耐,终于拣左养颜花胶鸡煲!一上枱已经超惊喜!花胶绝对可以用XL size黎形容,绝无夸张,黏口,食落唔会韧,份量足,配料足,两个人真心唔晒,滚起已经闻到阵阵麻辣鸡煲香~食鸡煲当然唔少得各式配料,我地嗌左:墨鱼滑、猪红、豆腐、葛粉、生菜,样样都好新鲜。特别推荐爽口猪红,我一个人啪左成碟都唔够喉!仲有墨鱼滑都系鲜味之选~前菜我地就叫左糖心皮蛋同手抓饼,好有台湾风味~糖心皮蛋系必食架!高质皮蛋唔系间间都有。我仲自创手抓饼包麻辣鸡,觉得自己好有创造力。至于野饮,由于辣得太过瘾嘅关系,我地先后叫左酸梅汤同特饮。推荐菠萝特饮,有气又开胃,好特别ahh总括而言,依餐食得好满足啊,绝对会再翻啅渔牧,试其他菜式!

特别推荐爽口猪红,我一个人啪左成碟都唔够喉!
仲有墨鱼滑都系鲜味之选~

我仲自创手抓饼包麻辣鸡,觉得自己好有创造力。

至于野饮,由于辣得太过瘾嘅关系,我地先后叫左酸梅汤同特饮。

推荐菠萝特饮,有气又开胃,好特别ahh

总括而言,依餐食得好满足啊,绝对会再翻啅渔牧,试其他菜式!
2017-09-12