2024-06-03
黎开第一城探朋友, 朋友话附近新开咗间韩式餐厅去试下㖞餐厅系由韩国人经营, 员工识讲韩文同广东话, 喺度食好有去咗韩国嘅感觉呀餐厅环境都唔错, 地方干净, 座位好阔落, 又有卡位, 坐得几舒服!!食物方面以烧肉为主, 亦都有其他主菜或者小食, 部分食品都几独特, 系我第一次见同食呢而价钱都算经济合理一坐低店员就放低好多前菜, 又有沙律, 生菜包同酱料等等, 非常丰富!我哋嗌咗3款烧肉, 总共500g~店员会帮忙烧肉, 非常贴心~~咁就唔惊自己烧得唔好食啦伊比利猪肩肉 $65/ 100g猪三层肉 $41/ 100g2款肉肉质都好幼嫩, 烧完之后外脆内软~保留到肉汁生菜包住烧肉, 再加泡菜, 蒜蓉, 辣椒等成嚿放晒入口, 非常滋味猪皮 $41/ 100g平时好少食猪烧猪皮嘅我又有大惊喜烧猪皮本身已经熟可以即食, 但亦都可以放喺烧炉加热再烧~~烧猪皮外皮爽脆, 口感烟韧q弹~又几好食㖞, 一啲油腻咁都冇肥牛面豉汤 $60呢个汤非常惹味, 又带点微辣, 会越饮越开胃呢~肥牛软腍, 豆腐超滑, 口感丰富!!泡菜炒饭 $60呢个泡菜炒饭好特别呀!!有一块好大嘅蛋饼包住泡菜炒饭, 馅料有芝士, 泡菜
餐厅环境都唔错, 地方干净, 座位好阔落, 又有卡位, 坐得几舒服!! 食物方面以烧肉为主, 亦都有其他主菜或者小食, 部分食品都几独特, 系我第一次见同食呢
而价钱都算经济合理 一坐低店员就放低好多前菜, 又有沙律, 生菜包同酱料等等, 非常丰富! 我哋嗌咗3款烧肉, 总共500g~
店员会帮忙烧肉, 非常贴心~~
咁就唔惊自己烧得唔好食啦 伊比利猪肩肉 $65/ 100g
猪三层肉 $41/ 100g
2款肉肉质都好幼嫩, 烧完之后外脆内软~
保留到肉汁 生菜包住烧肉, 再加泡菜, 蒜蓉, 辣椒等成嚿放晒入口, 非常滋味 猪皮 $41/ 100g
平时好少食猪烧猪皮嘅我又有大惊喜
烧猪皮本身已经熟可以即食, 但亦都可以放喺烧炉加热再烧~~
烧猪皮外皮爽脆, 口感烟韧q弹~
又几好食㖞, 一啲油腻咁都冇 肥牛面豉汤 $60
呢个汤非常惹味, 又带点微辣, 会越饮越开胃呢~
肥牛软腍, 豆腐超滑, 口感丰富!! 泡菜炒饭 $60
呢个泡菜炒饭好特别呀!!
有一块好大嘅蛋饼包住泡菜炒饭, 馅料有芝士, 泡菜, 紫菜等, 好丰富丫!!
每一啖都食到唔同嘅馅料, 而全部配料又好夹㖞~
呢个系必食之选!! 西瓜梳打 $35
甜米露 $18
西瓜梳打味道一啲都唔假, 西瓜味鲜甜又够气~ 食烧肉饮佢一流
玉露清甜, 感觉好滋润, 好有解腻嘅作用 整体嚟讲呢间新开嘅韩式餐厅食物质素同服务都唔错, 有机会都会再嚟