2018-11-24 80 浏览
同事知我钟意食日本嘢!所以介绍大鱼屋台俾我兼同我一齐去食,佢话好食又抵食,等我睇下系咪咁正先在门口望入去已好吸引,急不及待要入去试下店子小小,但环境好有气氛,令人犹如置身于日本的居酒屋,好开心呀见到呢个大渔屋台2人前,好吸引价钱又相宜,一于order佢la!三式前菜~牛蒡,日本青瓜和蒜头牛蒡上面洒左D白芝麻,好香好好味日本青瓜上面加左D赤面豉,惹味蒜头加左木鱼花落去腌制,又爽又入味日本蕃茄八爪鱼沙律~日本蕃茄又甜又大片,加埋爽口的八爪鱼和酸酸甜甜的柚子沙律汁,真是又美味又开胃刺身盛~赤小鲷薄切,三文鱼,油甘鱼,帆立贝油甘鱼和三文鱼都是厚切,油甘鱼爽甜,帆立贝劲鲜甜赤小鲷肉质嫩滑,鲜甜,正呀海胆葱花拖罗蓉卷~creamy的海胆加上肥美的拖罗蓉再加上葱花真是perfect match经酱油加工过的醋饭亦十分美味串烧拼盘~ 烟肉广岛蚝,黑豚肉 ,鲭鱼和翠肉瓜烧得脆脆的烟肉包住juicy嘅广岛蚝,口感丰富鲭鱼皮脆肉嫩,好正豆乳鸡肉软骨丸子和纸火锅~以豆乳作汤底,好清,豆乳味浓,鸡肉软骨丸子鸡味浓郁又松软,里面仲食到鸡软骨,好好味安格斯牛肉汤乌冬~安格斯牛肉质嫩滑,加埋Q弹的乌冬,真的不错见到m

在门口望入去已好吸引,急不及待要入去试下

见到呢个大渔屋台2人前,好吸引
价钱又相宜,一于order佢la!

三式前菜~牛蒡,日本青瓜和蒜头
牛蒡上面洒左D白芝麻,好香好好味

日本青瓜上面加左D赤面豉,惹味

蒜头加左木鱼花落去腌制,又爽又入味

刺身盛~赤小鲷薄切,三文鱼,油甘鱼,帆立贝
油甘鱼和三文鱼都是厚切,油甘鱼爽甜,帆立贝劲鲜甜

赤小鲷肉质嫩滑,鲜甜,正呀

经酱油加工过的醋饭亦十分美味

串烧拼盘~ 烟肉广岛蚝,黑豚肉 ,鲭鱼和翠肉瓜
烧得脆脆的烟肉包住juicy嘅广岛蚝,口感丰富
鲭鱼皮脆肉嫩,好正

见到menu有苹果雪葩,忍唔住要order
又冰凉,又清甜,透出淡淡的苹果香味,好好味呀
2018-11-08
  • 串烧拼盘