2020-10-01 683 浏览
星期三,mid week,唔知食乜好,朋友介绍去观塘海滨汇,平时都唔会谂到夜晚会嚟呢头食饭,因为感觉好似冇乜出名嘅餐厅,点知原来海滨汇有呢间餐厅,所以就试,入到去其实冇乜人,而地方都好干净阔落。呢个系吞拿鱼他他,非常好味,个mix同片青瓜一齐食都可以,仲更清甜,配搭做得好好,虾片亦好脆。大虾cocktail杯,比得上酒店食嘅质素,非常新鲜及个沙律做得好好食。呢个蚬好多人叫嚟食,我谂都算系厨师推介,个汤汁点个包嚟食,就可以饮到啲汤,好热辣辣及浓香,真系好好味。但为免食包食到饱哂,所以冇再叫啲包嚟点汁。个薯条都系新鲜整,好大份量,但又系因为要留肚,冇食哂。呢个意粉就一般,可能我唔钟意佢啲肉。呢个压轴嘅龙虾饭应该系必食之选,我平时唔系咁钟意食Risotto,但见佢𠮶样几靓就叫一个,一嚟到已非常香喷喷,再食一啖细嘅饭加啲龙虾肉,一啲都唔腻滞,虽然已饱饱哋,但佢实在整得好味,一啖又一啖之下就成碟食哂。两个人叫咗以上咁多嘢食再加三杯Prosecco,埋单$1,200蚊度。

呢个意粉就一般,可能我唔钟意佢啲肉。

2020-09-23
  • 龙虾意大利饭