2022-11-07
启岸真系劲多野食,Kaku系我bookmark左一段时间嘅餐厅,终于喺生日月嚟到食喇😍餐厅有前米之莲法国厨师团队坐阵,绝对系信心保证😎 我地叫左个2人tasting menu, 有3个starters, 两个main, 两个甜品。食完饱到捧住个肚走,不过系满足嘅😜首先上枱嘅系餐包同餐汤,个磨菇汤极浓郁,系真材实料!✨Korean Uni Kim Onigiri - 好特别,饭波好香泡菜味,上面有海胆,再用紫菜包住食,口感满满😻✨Citrus Lemongrass Hamachi - 系油甘鱼刺身配上醋珠,一咬爆汁,balance返个油脂,好清新,亦提升左个鱼嘅鲜味😋✨Hokkaido Scallop Salad - 够晒薄切,配搭个汁好鲜甜,带子够爽口👍✨海胆三文鱼籽扁意粉 - 激多蟹肉同三文鱼籽,里面仲隐藏住海胆,加埋个意粉汁好creamy, 成个配搭好正好惹味🤤✨西京烧野生黑鳕鱼配芒果莎莎 - 肉质劲滑,西京烧味腌得刚刚好,入味得嚟唔会抢左鱼香,食落好有惊喜!个底用左芒果莎莎伴碟,酸酸甜甜,好开胃!✨Dessert - upgrade左其中一个餐嘅甜品做焙茶牛乳蛋卷,焙茶味又系我至
首先上枱嘅系餐包同餐汤,个磨菇汤极浓郁,系真材实料!
Korean Uni Kim Onigiri
Korean Uni Kim Onigiri
Citrus Lemongrass Hamachi
Hokkaido Scallop Salad
海胆三文鱼籽扁意粉
西京烧野生黑鳕鱼配芒果莎莎
✨Dessert - upgrade左其中一个餐嘅甜品做焙茶牛乳蛋卷,焙茶味又系我至爱,香得嚟又唔会太甜,同埋好够滑,加$28 upgrade都值!另一个系daily cake, 一旧系古早味一旧系伯爵茶味,蛋糕都好松软😍