2021-02-13 514 浏览
黎过食晚餐,觉得价格偏贵又唔系特别好味,仲要坐得好逼好唔舒服,印象一般。但女友话试过午餐好吸引,咁就试下啦。可能疫情关系,今次俾左4人枱我地,地方阔落,间房又好光猛,仲要坐足3个钟都冇人赶,加上食物都好有惊喜,对呢度印象好左好多。加勒比式烤原条鲜鱼 $158非常惊喜!唔系煎,系明火烤,连铺上面既柠檬都烧焦左,变左有鱼油味既柠檬,好惹味OMG!啲泰式辣汁系烤到入左鱼肉里面,非常入味,啖啖都系鱼既鲜味+酸味+烟熏味,食到停唔到口。佢另外有个泰式辣汁可以点,好劲辣椒香好惹味,女友话太辣。唔记得系边种鱼,系中式既鱼仔(可以比较下柠檬既大小),虽然唔系鳕鱼咁冇骨,但鱼骨唔太幼,容易整走既,用刀叉食就争啲,我地就唔客气,用手拎住食。配菜就小左啲,得两个日本小薯仔,下次加配饭/意粉会好啲。澳洲牛面𣍰肉肉酱阔条面(Tagliolini) $138普通既菜式,转左好味既牛肉后冇咁普通了。唔系得肉酱,真系有细旧既好嫩滑既牛肉,既然系面𣍰肉,预左牛味唔会好浓,但系整体都几好味。iced latte (less milk) $23特登要少奶,等咖啡味突出啲,味道冇令人失望。咖啡本身好饮既,同奶既比例都合适。个

餐包
加勒比式烤原条鲜鱼 $158
佢另外有个泰式辣汁可以点,好劲辣椒香好惹味,女友话太辣。
配菜就小左啲,得两个日本小薯仔,下次加配饭/意粉会好啲。
加勒比式烤原条鲜鱼
澳洲牛面𣍰肉肉酱阔条面(Tagliolini) $138
澳洲牛面𣍰肉肉酱阔条面
iced latte (less milk) $23
个杯+杯垫同啲cafe serve既一样靓架。
港式奶茶都好饮既,几有茶味,不过出现系呢度好似唔系好夹。。。

iced latte (跟餐)
cake $25
好似点左tiramisu蛋糕,一般啦。
tiramisu
导盲犬Delta表示呢度好好坐,好舒服,黎过咁多次都好好招呼!
2021-02-02
加勒比式烤原条鲜鱼
iced latte (跟餐)