之前嚟过食中午饭,第一印象已经好好,觉得野食好味,价钱比其他舖贵少少,但系值。今次系经过,天气冻冻地,想揾煲仔饭食,咁岩见到囍囍门口有煲仔饭餐牌,所以谂都唔谂,就入去食喇。一入到去,有个女服务员劲勤力去serve我地,好有礼拜同好幽默;另外有个男服务员就推介佢地今期promo,不过我地想食煲仔饭多d叫完野食,女服务员拎左两碗好热嘅中汤嚟,一试,系好好味嘅老火汤,好重料嘅味道之后,煲仔饭嚟到,服务员帮我地开盖加埋豉油同葱,好细心。等左3分钟,急不及待食喇!好好味!好好味!好好味!(重要嘅事情要讲3次先得)我地叫左北菇滑鸡腊肠煲仔饭+窝蛋沙爹牛肉煲仔饭。以前喺其他地方食煲仔饭,d腊肠系好难咬开,但系囍囍就唔同,好易咬开,皮都好脆,好香好新鲜咁鸡肉就好滑、饭好香好新鲜。而蛋牛饭就特式d..阵味同平时唔似,可能佢唔系就咁牛肉,系沙爹牛肉,不过都好好味!整体上,北菇鸡饭果个好味d,下次想食煲仔饭实会再嚟呀!

(重要嘅事情要讲3次先得)

整体上,北菇鸡饭果个好味d,下次想食煲仔饭实会再嚟呀!
2019-11-29